Minden szülő gondoskodni szeretne gyermekéről. Amíg teheti, fogja a kezét, majd, amikor a gyermekből felnőtt lesz, elengedi, és nézi önálló lépéseit a világban. A fogyatékossággal élő fiatalok szülei is ugyan így éreznek. Gyermekeik azonban ritkán kapnak esélyt önálló életre, mert Magyarországon kevés az olyan kislétszámú lakóotthon, ahol saját korosztályukban, fiatalok között lelhetnek barátokra és otthonra, ha majd szüleik, hozzátartozóik idősek lesznek.

Tolna megyében, Kaposszekcső községben egy csendes utcában képzeljük el a boldog jövőt.

Ágazati azonosító: S0525464

A 160 m2-es 3 szintes családi házban öt 2 személyes és két egyszemélyes szoba, tágas nappali és étkező-konyha, mozgássérültek számára kialakított fürdőszoba a parkosított udvar, kert, gyümölcsfák, az ott élők kényelmét szolgálja.

Szeretlak Kaposszekcsőn

Speciális lakóotthon nyílik Kaposszekcsőn. A SzeretLak névre keresztelt intézmény 12 fogyatékossággal élő fiatal számára biztosít majd önálló életet. A megyében elsőként hoztak létre támogatott lakhatású otthont a halmozottan hátrányos helyzetű, sérült fiataloknak. #kaposszekcső #fogyatékosséggalélő #hátrányoshelyzetűfiatal

Közzétette: Tolnatáj Televízió – Tolnatáj Tv – 2018. október 6., szombat

A településen belül nincsenek nagy távolságok, így a vegyesboltok, buszmegálló, templomok, faluház, orvosi rendelő, önkormányzat, iskolák, műfüves focipálya, tornaterem ott van a közelben. Dombóvárral és a szomszéd településsel – Csikóstőttőssel – kerékpárút összeköttetés is van, ez azért nagyon fontos, mert speciális kerékpárokon lehetőség lesz a közlekedésre. Igen, akár kerekesszékkel is!

A SzeretLak nevű lakóotthon megálmodója egy apuka, Teibert Csaba, aki elsősorban 25 éves fiát szeretné biztonságban tudni. Ezért úgy érezte, saját kezébe veszi a dolgok irányítását és ő hoz létre egy olyan otthont a fiának, ahol folyamatos ápoló-gondozói felügyelet mellett, méltó, élhető, igényes körülmények között élhet majd. Mivel civil szervezetként nem volt lehetőség pályázati forrást igénybe venni, a ház magánerőből épült, aprólékos odafigyeléssel a részletekre: akadálymentes környezet, mozgássérült rámpa, tágas fürdőszoba, több fajta betegemelő berendezés, energiatakarékos működés, stb. Minden szobában új bútorzat, emelhető ápolóágy, TV csatlakozási lehetőség van. Korszerű elektromos padlófűtést és a többi áramfogyasztó készüléket a tetőre felszerelt napelemes rendszer látja el energiával.

Az egész ház és környezete a lakók és az ápoló személyzet kényelmét szolgálja!

A SzereTLak 2018. decemberében kapott engedélyt a működésre és 2019. márciusában költöztek be az első lakók.

Korlátozott számban vannak még szabad helyek a házban!

„Olyan szülőtársakat keresünk, akik még életükben szeretnének gondoskodni fogyatékkal élő gyerekükről, hogy ők választhassák ki az otthont és ne automatikusan helyezze el az állam a fiatalt valahová az országban, ahol éppen akkor van egy szabad ágy.” (Teibert Csaba)

Érdeklődni, jelentkezni itt lehet: kapcsolat